Home

O projektu

Croatia

 

 

Cilj projekta 

TMA je projekt kojem je cilj razvoj programa medijske pismenosti, posebno prilagođenog za odrasle polaznike. 

Program će omogućiti razvoj vještina vezanih za razumijevanje, uporabu i proizvodnju medijskih sadržaja uz pomoć informacijsko-komunikacijskih i audio-vizualnih tehnologija. Projekt TMA će također uspostaviti europske referentne točke i ponuditi priliku razvoja medijske pismenosti odraslim osobama na redovitoj osnovi. 

Trajanje projekta: od studenog 2012. do listopada 2014. 

Očekivani rezultati 

Na kraju TMA projekta očekuje se: 

  • Izvješće "Istraživanje o programima medijske pismenosti u Europi za odrasle polaznike" 
  • Isproban cjelovit program medijske pismenosti za odrasle polaznike, s materijalima za polaznike i nastavnike na 8 jezika 
  • Otvoreno 6 Telecentar Multimedijskih Akademija u Europi 
  • Dizajnirano web sjedište kao europska referentna točka za učenje medijske pismenosti za odrasle. 
  • Podignuta svijest o potrebi daljnjih napora u podršci razvoju medijske pismenosti odraslih u Europi, uz promicanje inkluzije, te punog i pravednijeg sudjelovanja u društvu. 

Identificirane ciljne skupine 

Izravne i neizravne ciljne skupine za Telecentar Multimedijske Akademije su: članovi TMA konzorcija; odrasli polaznici; učitelji, treneri, voditelji aktivni u obrazovanju odraslih; nacionalni dionici (pružatelji savjetodavnih usluga, pružatelji programa obuke); telecentri i ustanove za obrazovanje odraslih; političari (EU i nacionalni) 

croatian tma


Projekt Telecentar Multimedijska Akademija je financiran od strane Europske komisije, Programa za cjeloživotno učenje - Grundtvig Multilateralni projekti.